Danimarka Vizesi

Danimarka Vize Başvurusu Hakkında Detaylı Bilgiler

Danimarka Maya Vize Merkezine Hoşgeldiniz.

Danimarka konsolosluk birimlerine yapılacak olan vize müracaatında yetkili olan Maya Vize Hizmetlerinin uzman müşteri temsilcileri seyahat türünüze ve mesleki durumunuza göre başvuru evraklarını belirler. Sonrasında vize randevusu istenilen tarihte adınıza alınır, vize başvuru işlemleri başlatılır ve vize süreci başından sonuna kadar takip edilir. Böylelikle vize başvuru sürecinde ortaya çıkabilecek sorunlar en sağlıklı şekilde çözümlenir. Sorunsuz vize başvurunuzu yapmak için çağrı merkezini arayabilirsiniz.

Danimarka Turistik Vize

Danimarka Turistik Vize Başvurusu

Danimarka turistik vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre alınmaktadır. Türkiye çapında Danimarka vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Danimarka vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 10 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. Danimarka Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

Danimarka turistik vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Danimarka Turistik Vize Gerekli Evraklar

Şahsi Evraklar

  1. Pasaport – 10 yıldan eski olmayan, başvuru yapmak istediğiniz tarihten itibaren en az 3 ay geçerli
  2. Fotoğraf – İki adet Biometrik fotoğraf; 35 x 45 mm ölçülerinde, son üç ay içerisinde çekilmiş, pasaportunuzda başka bir vize var ise o vizenin alınması için kullanılmamış
  3. Vergi Levhası Fotokopisi – Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı
  4. Şahsi hesabınızın son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü
  5. Dilekçenizde masrafları üstlenen kişi kim ise banka hesabı ona ait olup en az 4000 TL bakiye bulunmalıdır.
  6. Son hesap hareketi 15 günden eski olmayıp Hesap dökümü alınmış bankadan her sayfanın kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri de olmalıdır.
  7. Varsa Kira Gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, Araç Ruhsatı fotokopisi
  8. Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği – Anne, baba, kardeş, eş ve çocuk bilgileri mutlaka gözükmelidir. Açıklamalar kısmında adres belirtilmeli ve düşünceler bölümü işlenmiş olmalı.
  9. Kimlik Fotokopisi
  10. Otel-Uçak Rezervasyonu – Danimarka’da gitmek istediğiniz şehrin adına (ve ya bu şehre en yakın havalimanına) düzenlenmiş uçak biletleriniz. Bu şehirde (gidecekseniz diğer şehirler için) konaklayacağınız hotellere ait rezervasyonlarınız.
  11. Seyahat Sağlık Sigortası – 30 bin Euro teminatlı ve orijinal poliçe

Mesleki Duruma Göre Yukarıdakilere Ek Evraklar

Şirket Sahipleri

  1. Dilekçe – Şirketin antetli kağıdına yazılmış, şirketinizde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalanmış, şirketin kaşesi vurulmuş Danimarka
  2. Konsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi
  3. Faaliyet Belgesi – Son üç ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliyet Belgesi.
  4. Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.
  5. Ticaret Sicil Gazetesinin Fotokopisi – Çalıştığınız şirkete ait bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
  6. Şirketin Kuruluş, sermaye artırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra – son hali belirten Ticaret Sicil Gazetesi
  7. Vergi Levhası Fotokopisi – Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.
  8. İmza Sirkülerinin Fotokopisi – Şirket adına imza atma yetkisi olan kişilere ait İmza Sirkülerinin fotokopisi.
  9. SGK/Bağ-Kur Hizmet Dökümü

Sigortalı Çalışanlar

  1. Faaliyet Belgesi – Son üç ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliye
  2. Belgesi. Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.
  3. Ticaret Sicil Gazetesinin Fotokopisi – Çalıştığınız şirkete ait bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
  4. Şirketin Kuruluş, sermaye artırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra – son hali belirten Ticaret Sicil Gazetesi
  5. Vergi Levhası Fotokopisi – Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.
  6. İmza Sirkülerinin Fotokopisi – Şirket adına imza atma yetkisi olan kişilere ait İmza Sirkülerinin fotokopisi.
  7. SGK Hizmet Dökümü
  8. Son 3 aya ait kaşeli imzalı maaş bordrosu
  9. Dilekçe – Şirketin antetli kağıdına yazılmış, şirketinizde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalanmış, şirketin kaşesi vurulmuş Danimarka
  10. Konsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi

Devlet Memurları

  1. Başvuru sahibi tarafından Danimarka Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi
  2. Mesleğinizle ilgili yaptığınız görevi de içeren Çalışma Belgesi, bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.
  3. Talep edilen vize süresini kapsayan resmi İzin Belgesi, bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.
  4. Resmi kurum görev kimlik kartının önlü – arkalı fotokopisi
  5. Son 3 aylık Maaş Bordrosu (İmzalı ve kaşeli olmalıdır.) Bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.

Emekliler

  1. Başvuru sahibi tarafından Danimarka Konsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi
  2. Başvuru sahibinin emekli maaşının yattığı bankadan son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü
  3. Son hesap hareketi 15 günden eski olmayıp, Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır.

Ev Hanımları

  1. Başvuru Sahibi, Sponsor Olacak 1. dereceden Akrabasına Ait (Anne, Baba, Kardeş, Eş, Çocuk) Aşağıda Belirtilen İş Evrakları.
  2. Sponsor olacak kişiden mesleki duruma göre istenilen evrakların tümü

Öğrenciler

  1. Okuldan alınmış orijinal Öğrenci Belgesi
  2. Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, anne ve babadan son 3 ay içinde çıkarılmış noter onaylı muvafakatname aslı
    Başvuru sahibi 18 yaş altında ise (reşit değil ise), başvuru formuna anne ve babanın imzası gerekli
  3. Sponsor olacak kişiden mesleki duruma göre istenilen evrakların tümü
Danimarka Turistik Vize Başvuru Formları

Danimarka’da turistik olarak yapılacak olan ziyaretlerde almanız gereken vize ile ilgili form aşağıdadır. Turistik vize formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Danimarka Turistik Vize Dilekçesi

 Danimarka Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Danimarka Öğrenci Erasmus Vizesi

Danimarka Öğrenci Erasmus Vize Başvurusu

Danimarka’da eğitim amacıyla Erasmus öğrenci vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre alınmaktadır. Türkiye çapında Danimarka vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ve öğrenciye sponsor olacak kişinin mesleki durumuna göre hazırlanması gereken evraklarla birlikte başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Danimarka vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 10 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. Danimarka Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

Danimarka öğrenci Erasmus vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Danimarka Erasmus/Eğitim Vizesi Gerekli Evraklar

  1. 1 adet doldurulmuş renkli başvuru formu, İlgili formlar, Danimarka Göçmenlik Bürosunun internet sitesinden ücretsiz olarak indirilebilir.
  2. Yakın bir zamanda çekilmiş beyaz zemin üzerine pasaport boyutlu (4.5 cm x 3.5 cm) 3 adet renkli fotoğraf. Fotoğrafta, başvuru sahibinin yüzü-çenesi, alnı, burnu, gözleri, kaşları ve ağzı açık bir şekilde görülebilmelidir.
  3. Son 10 Yil içerisinde alınmış geçerli bir pasaport ve işlenmiş tüm sayfalarının 1 adet A4 boyutlu renkli fotokopisi, varsa önceki pasaportlar ve siyah-beyaz fotokopileri
  4. Nüfus Müdürlüğünden son 1 ay içinde alınmış vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinin aslı ve onaylı İngilizce çevirisi. Nufus kayıt örneği anne, baba, eş, kardeş ve çocukları göstermelidir.
  5. Danimarka’da eğitim kurumundan düzenlenen kabul mektubunun aslı ya da renkli çıktısı.
  6. Danimarka’da konaklama ve yaşam masrafları için yeterli mali kaynak kanıtı – örn. banka hesabı, hibe mektubunun aslı (aylık 5941 DKK’ya denk gelecek şekilde maddi destek sunulmalıdır) (daha fazla bilgi için Danimarka Göçmenlik Ofisinin internet sitesini ziyaret edin).
  7. Öğrenci Belgesi aslı ve onaylı İngilizce çevirisi.
  8. Konsolosluk ek belgeler isteme hakkına sahiptir.
  9. Türkçe Belgeler, yeminli çevirmen tarafından İngilizce’ye tercüme edilmelidir.
Danimarka Öğrenci Erasmus Vize Başvuru Formları

Danimarka’ya yapılacak olan eğitim amaçlı seyahatlerde doldurmanız gereken vize ile ilgili formlar aşağıdadır. Vize başvuru formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Danimarka Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Danimarka Ticari Vize

Danimarka Ticari Vize Başvurusu

Danimarka’da ticari faaliyette bulunmak isteyen şirket sahipleri veya şirket çalışanları için ticari vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre alınmaktadır. Türkiye çapında Danimarka ticari vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Danimarka vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 10 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. Danimarka Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

Danimarka ticari vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Danimarka Ticari Vize Gerekli Evraklar

Şirket Sahipleri

  1. Şirketin antetli kağıdına Danimarka Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi.
  2. Pasaport; 10 yıldan eski olmayan ve seyahatin dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği olan.
  3. 2 adet Biometrik fotoğraf; 35×45 mm ölçülerinde, son 3 ay içerisinde çekilmiş ve pasaportunuzda hiç kullanılmamış
  4. Ticari Davetiye (Danimarka’daki firmadan gelecek olan davetiye mail ya da faks olabilir, içeriğinde 3 ana madde belirtilmelidir.)
  5. Davet eden firmanın antetli kağıdına yazılmalıdır. Davet edilen firmanın ünvanı, adresi, telefon numaraları, belirtilmelidir.
  6. Davet edilen kişi/kişilerin pasaportundaki kişisel bilgiler, mesleki görevi, seyahatin sponsoru ve konaklama bilgileri
  7. Talep edilen vizenin başlangıç-bitiş tarihleri ve birden çok seyahat olacaksa tarih aralığı belirtilmelidir
  8. Fuar/sergi ziyareti ise giriş bileti, katılımla ilgili belgeler veya fuar standına ilişkin belge.
  9. Son üç ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliyet Belgesi.
  10. Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.
  11. Çalıştığınız şirkete ait bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
  12. Şirketin Kuruluş, sermaye artırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra – son hali belirten Ticaret Sicil Gazetesi.
  13. Vergi Levhası fotokopisi. Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.
  14. Şirket adına imza atma yetkisi olan kişilere ait İmza Sirkülerinin fotokopisi.
  15. SGK/BAĞ-KUR Hizmet Dökümü
  16. Şirketinizin son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü
  17. Dilekçenizde masrafları üstlenen kişi veya kurum kim ise banka hesabı ona ait olup içerisinde en az 2500 TL bakiye bulunmalıdır
  18. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve banka memurunun imza sirküleri de eklenmelidir.
  19. Varsa Kira Gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, Araç Ruhsatı fotokopisi
  20. Kimlik fotokopisi
  21. Seyahat Sağlık Sigortası; 30 bin Euro teminatlı ve orijinal poliçe
  22. Danimarka’da gitmek istediğiniz şehrin adına (ve ya bu şehre en yakın havalimanına) düzenlenmiş uçak biletleriniz. Bu şehirde (gidecekseniz diğer şehirler için) konaklayacağınız otellere ait rezervasyonlarınız.

Şirket Çalışanları için Yukarıdakilere Ek Evraklar

  1. Danimarka seyahatine gidecek kişinin SGK İşe Giriş Bildirgesi.
  2. Danimarka seyahatine gidecek kişinin son 3 aylık Maaş Bordrolarının orijinalleri (Islak imzalı ve kaşeli olacaklar).
Danimarka Ticari Vize Başvuru Formları

Danimarka’da ticari amaçlı olarak yapılacak olan ziyaretlerde almanız gereken vize ile ilgili formlar aşağıdadır. Ticari vize formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Danimarka Ticari Vize Dilekçesi

 Danimarka Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Almanya Aile Ziyaret Vizesi

Danimarka Aile Ziyaret Vize Başvurusu

Danimarka’da aile ziyaret vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre davetiye ile alınmaktadır. Türkiye çapında Danimarka vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği şahsi evraklar ve davet eden kişiden istenen evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Danimarka aile ziyaret vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 10 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. Danimarka Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

Danimarka aile arkadaş ziyaret vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Danimarka Aile ve Arkadaş Vizesi Gerekli Evraklar

  1. Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben, imzalı)
  2. Pasaport (Danimarka seyahati sonrası en az 6 ay geçerli)
  3. 2 adet biyometrik fotoğraf (güncel, 3,5×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon arkalı)
  4. Gelir belgeleri (kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)
  5. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren)
  6. Kimlik fotokopisi

Kişinin mesleki durumuna göre ek olarak hazırlaması gereken belgeler

Şirket Sahipleri

  1. Güncel şirket evrakları (orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  2. SGK / Bağ-Kur hizmet dökümü
  3. Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 4000 TL  bakiyeli, kaşe, imzalı ve banka imza sirküleri ile)

 Şirket Çalışanları

  1. Güncel şirket evrakları (orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  2. SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü
  3. Maaş bordrosu (son 3 aylık, imzalı ve kaşeli)
  4. Banka hesap dökümü (güncel, son 3 aylık, en az 4.000 TL bakiyeli, kaşe,imza ve imza sirküleri ile)

Devlet Memurları

  1. Çalışma belgesi (bağlı bulunulan kurumdan alınmış)
  2. Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
  3. Maaş bordrosu (son 3 aylık, imza ve kaşeli)
  4. Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 4.000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile)

Öğrenciler

  1. Öğrenci belgesi (güncel, orijinal, ingilizce)
  2. Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı,aslı)
  3. Sponsor olacak kişiden istenen evrakların tümü.
Danimarka Aile Ziyareti Vize Başvuru Formları

Danimarka’ya yapılacak olan aile/arkadaş amaçlı seyahatlerde doldurmanız gereken vize ile ilgili formlar aşağıdadır. Vize başvuru formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Danimarka Aile Ziyaret Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.